Rosacea – ako sa zbaviť neustáleho začervenania

Rosacea – ako sa zbaviť neustáleho začervenania

Ak máte rosaceu, pravdepodobne pre vás bude začervenanie veľmi známym a častým javom. Rosacea sa totiž najčastejšie môže prejaviť ako sčervenanie, ktoré zakaždým trvá o niečo dlhšie. Vedeli ste, že bez liečby rosacey sa toto začervenanie môže stať trvalým? Ďalšou príčinou trvalého začervenania môžu byť aj viditeľné cievky na tvári. Bez ohľadu na príčinu, so začervenaním skutočne nemusíte žiť neustále. Ak vás začervenanie obťažuje, vytvorte si svoj plán liečby. 
 
Ochrana pred slnkom

Máme na mysli skutočnú ochranu - 365 dní v roku. Možno ste to netušili, avšak práve slnečné svetlo je hlavnou príčinou vzplanutia rosacey, čo vedie k začervenaniu. Ak teda liečite začervenanie, v prvom rade musíte chrániť pokožku pred slnkom. Každý deň preto aplikujte širokospektrálny opaľovací krém s SPF. Ak vám opaľovací krém dráždi pokožku, skúste prírodnú alternatívu. Opaľovací krém, ktorý obsahuje iba oxid titaničitý, oxid zinočnatý alebo oboje, je šetrnejší ako k vašej pokožke, tak aj k životnému prostrediu.

Keď ste počas dňa vonku, noste klobúk so širokým okrajom. Vyhľadávajte tieň a na priamom slnku sa zdržiavajte čo možno najmenej. Za každých okolností sa vyhnite poludňajšiemu slnku. To, že máte na sebe ochranný krém neznamená, že ste voči slnečnému žiareniu úplne odolní. Vaša pokožka je len lepšie chránená, avšak ani to netrvá večne!
 


Vyhýbanie sa spúšťačom

Aj v prípade, že sa snažíte držať začervenanie pod kontrolou, môže sa stať, že vaše úsilie prekazia rôzne spúšťače. Zistite, čo sú spúšťače vášho problému a vyhýbajte sa im. Či už sa jedná o kozmetickú procedúru, potravinu, zložky kozmetických produktov, suchý vzduch, slnko alebo akýkoľvek iný faktor, jednoducho sa snažte čo najlepšie im vyhýbať.

Jednoduché pravidlá pre starostlivosť o pleť s rosaceou

V rámci starostlivosti o pleť môžete prispieť k zlepšeniu stavu pleti, čím predídete aj ďalšiemu pretrvávajúcemu začervenaniu. K začervenaniu môžu prispievať produkty starostlivosti o pleť a dokonca aj spôsob, akým si umývate tvár. Každý, kto má rosaceu, potrebuje jemnú starostlivosť o pleť. Ako sa teda o pleť s rosaceou správne starať?

1  Nájdite jemný čistiaci prostriedok na umývanie tváre.

2  Čistiaci prostriedok jemne naneste na tvár len končekmi prstov.

3  Opláchnite vlažnou alebo studenou vodou.

4  Jemne si osušte tvár jemným, čistým uterákom.

Na pokožke s rosaceou by stemali úplne vynechať handričky a drhnutie s nimi, tonery, adstringenty a dezodoračné mydlá. Všetky totiž môžu zvýšiť začervenanie.

Ak aj väčšina produktov starostlivosti o pleť spôsobuje vašej pleti začervenanie, pálenie alebo štípanie, siahnite po úplne jemných formuláciách bez alergénov, bez farbív, bez vôní, bez konzervačných látok. Výbornou voľbou môžu byť aj jednoduché prírodné produkty ako bio pleťové oleje, pleťové maslá či jemnulinké balzamy a krémy s obsahom olejov a aktívnych látok. Uprednostnite tiež jemné olejové séra, napríklad na nočnú regeneráciu pleti.

TIP: Svetlý make-up či kvalitný bb krém síce nedokáže znížiť začervenanie, ale môže ho pomôcť jemne skryť. Voľte prírodné produkty, ktoré neobsahujú zbytočné dráždiace zložky.



Zaujala vás táto téma a túžite sa o nej dozvedieť ešte viac?
Pre všetkých poznania chtivých Soaphoristov ponúkame tiež výber ďalších výživných zahraničných zdrojov súvisiacich s obsahom článku:
- Rosacea: Diagnosis and treatment
- What Is Rosacea?
- How to combat rosacea

 

 
Podobné produkty
Zatvoriť
Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa