Čo vaša pokožka zažíva na jar?

Čo vaša pokožka zažíva na jar?

Extrémne suchý, studený vzduch vonku a teplé, suché teplo vo vnútri môžu počas zimných mesiacov spôsobiť zmätok na vašej pokožke. Ale s príchodom jari môžu dramatické zmeny, ku ktorým dochádza v súvislosti s teplotou, slnečným žiarením a úrovňou vlhkosti, spôsobiť podráždenie, vyrážky a iné priťažujúce problémy. Preto je nevyhnutná zmena rutiny starostlivosti o pleť na každú sezónu. Pokračujte v čítaní, aby ste sa dozvedeli viac o tom, ako jar ovplyvňuje vašu pokožku a ako sa o ňu správne starať.


Zvýšené vystavenie UV žiareniu
Ako je možné, že s teplým vánkom, žiariacimi slnečnými lúčmi a čerstvým vzduchom nechcete tráviť viac času vonku? Po dlhých, drsných zimných mesiacoch je to zvyčajne všetko, na čo sa môžeme tešiť! Častejší pobyt vonku však tiež znamená, že sa budete viac vystavovať slnku a škodlivým UV lúčom. Nezabudnite sa teda vždy natrieť opaľovacím krémom kedykoľvek počas roka, ale najmä vtedy, keď idete von počas týchto slnečných dní.

Potenie a vyrážky
S pribúdajúcimi jasnejšími, dlhšími dňami a krásnym počasím je jar ideálne ročné obdobie na to, aby sme využili príjemné počasie a zacvičili si. Či už ste bežec, tímový hráč alebo radšej chodíte do posilňovne, ak ste aktívnejší, vaša pokožka bude náchylnejšia na potenie a vyrážky. Preto je nevyhnutné, aby ste si vždy umývali tvár dvakrát denne, aj keď nie ste každý deň aktívni. Dokonca aj rýchla prechádzka môže stačiť na to, aby ste upchali póry a spôsobili vyrážky bez riadneho čistenia. Preto si vždy každý deň dôkladne vyčistite pleť, najmä po tom, čo ste sa venovali športovým aktivitám.
 
Sklon k podráždeniu
Samozrejme, so všetkými rozkvitnutými stromami, kvetmi, trávou a vegetáciou môže byť toto ročné obdobie náročné pre tých, ktorí trpia alergiami. Svrbiace, opuchnuté oči alebo nádcha a slzenie môže prinútiť vaše ruky, aby sa dostali do kontaktu s pokožkou príliš často. A keď sa to stane, nečistoty vás môže prinútiť k častejšiemu chytkaniu si pleti. Pleť tým však zanášate nečistotami a môže to tiež skončiť upchávaním vašich pórov, čo vedie k vyrážkam. Tiež si môžete spôsobiť jemné linky a vrásky, ktoré sa vyvinú z neustáleho trenia očí. Navštívte svojho lekára, aby ste určili najlepšie spôsoby, ako odvrátiť alergie a zároveň chrániť pokožku.
 


Zvýšenie produkcie kožného mazu

Kombinácia zvýšenej vlhkosti vo vzduchu spolu s aktívnejším pohybom a počasím náchylnejším na potenie môže tiež zvýšiť prirodzenú produkciu mazu v pokožke. Preto vždy odporúčame vymeniť ťažké zimné hydratačné krémy za niečo ľahšie, čo nezhorší tento problém a nespôsobí vyrážky. Počas jari sa držte ľahších krémov a sér, aby vaša pleť vyzerala pružne a spevnene bez toho, aby ste ju zanášali alebo zaťažovali väčším množstvom oleja.

Ako sa starať o svoju pleť
Teraz, keď viete o všetkých rôznych spôsoboch, ako môže jar ovplyvniť vašu pokožku, pravdepodobne sa pýtate, aký je najlepší postup, ako sa o ňu správne starať. Tu je niekoľko kľúčových krokov, ktoré treba dodržať:

Zbavte sa starších vrstiev kože
Aby ste pomohli svojej pokožke zotaviť sa po zime, mali by ste vždy začať s peelingom nie viac ako dvakrát týždenne. Toto by ste mali robiť počas celého roka, ale najmä po zime, aby ste odstránili všetky nahromadené suché, odumreté kožné bunky, ktoré zostávajú na povrchu vašej pokožky. Používajte jemný, prírodný peelingový produkt, ktorý neobsahuje drsné a škodlivé zložky, pretože môžu pokožku vysušiť.

Vždy používajte SPF
Aj keď sa vám nepáči predstava natierania sa opaľovacím krémom, použite aspoň hydratačný krém s faktorom - SPF. Vaša tvár je vystavená UV žiareniu takmer každý deň a jej ochrana je nevyhnutná na odvrátenie predčasného starnutia a rakoviny kože.

Dohodnite si prehliadku u dermatológa
Jar je ideálnym ročným obdobím na návštevu dermatológa. To platí najmä vtedy, ak trpíte akýmikoľvek kožnými ochoreniami, ako je rosacea alebo akné, pretože sezónna zmena môže spôsobiť vzplanutie. Váš špecialista na starostlivosť o pleť vám môže odporučiť vhodné ošetrenia alebo úpravy vašejrutiny starostlivosti o pleť, aby vaša pleť zostala čistá aj počas tohto ročného obdobia.

Vymeňte svoj mejkap
Ak nosíte make-up, môže to byť tiež hlavným faktorom, ktorý prispieva k vyrážkam, najmä ak sú vaše výrobky staré. Vždy skontrolujte dátumy spotreby a po nejakom čase položky vymeňte. Počas jarných a letných mesiacov tiež nezabudnite vymeniť svoje ťažké podkladové bázy za ľahšie produkty.



Zaujala vás táto téma a túžite sa o nej dozvedieť ešte viac?
Pre všetkých poznania chtivých Soaphoristov ponúkame tiež výber ďalších výživných zahraničných zdrojov súvisiacich s obsahom článku:
- 3 Common Early Spring Skin Conditions and How to Fix them
- How to transition your skincare routine from winter into spring
- How to Tweak Your Skin-Care Routine for Spring, Depending on Your Skin Type

 

 
Podobné produkty
Zatvoriť
Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa