BIELY ÍL - KAOLIN

BIELY ÍL - KAOLIN

Biely íl je známy tiež ako kaolín. Vhodný je na citlivú, suchú či zrelú pleť. Je univerzálny a veľmi jemný. Je najčastejšie používaný v kozmetike práve pre jeho jemnú štruktúru, obsah minerálnych látok, dobrú savosť a schopnosť udržať vône. Je bohatý na prírodné minerály a našu pokožku skrášľuje. Pleť čistí a detoxikuje. Má protizápalové, antibakteriálne a antiseptické účinky, môže sa používať aj denne na čistenie pleti. Pomáha pokožke trpiacej ekzémom, psoriázou, akné alebo rosaceou. Prispieva k regenerácii pokožky a má prirodzenú čistiacu schopnosť - zbavuje pokožku nežiaducich látok a odumretých buniek. 

Íl môžeme používať ako masku samostatne len s pridaním vody. Potrebujete 3 diely masky a 2 diely vody a spracovať na kašičku. Masku z ílu a vody naneste na tvár, môžete ju naniesť aj na krk a dekolt a nechajte uschnúť. Odporúča sa mať na tvári 5 - 10 minút, potom ju zmyte. Môže to ísť ťažšie, preto si pomôžte si hubkou či kefkou. Po prvej aplikácii môže pokožka začervenať, ale väčšinou je do hodiny v poriadku. Začervenanie je spôsobené detoxikáciou pleti.

Okrem vody môžete použiť ďalšie látky, ktoré zvýšia účinnosť bieleho ílu. Namiesto vody môžete použiť kvetinovú vodu, aloe vera gél, bylinkový čaj či jogurt. Veľmi účinné sú aj oleje, jojobový a mandľový olej sú úžasné. Ďalšou pomocnou látkou môže byť sušené kozie mlieko, ovocné prášky či drť zo sušených byliniek. Podľa typu pleti môžete pridať kvapku čistého esenciálneho oleja.
 

Možnosti použitia bieleho ílu:


Na masku z bieleho ílu a zeleného čaju potrebujeme 20g bieleho ílu, 5g prášku zo zeleného čaju a uzatvárateľnú nádobu. Oba prášky zmiešame a uzatvoríme vo vzduchotesnej nádobe. Pred použitím odoberieme požadované množstvo na jednu dávku. Pridáme prevarenú vychladnutú vodu. Dobre premiešame aby vznikla kašovitá konzistencia. Nanesieme na vyčistenú a suchú pleť. Necháme 10-15 minút pôsobiť a následne zmyjeme.


Na masku z bieleho, ružového ílu a kozieho mlieka potrebujeme 10g bieleho ílu, 10g ružového ílu, 5g sušeného kozieho mlieka a čistú uzatvárateľnú nádobku. Všetky prášky zmiešame a uzatvoríme vo vzduchotesnej nádobe. Pred použitím odoberieme požadované množstvo na jednu dávku. Pridáme prevarenú vychladnutú vodu alebo biely jogurt či aloe vera gél. Dobre premiešame, aby vznikla kašovitá konzistencia. Nanesieme na vyčistenú a suchú pleť a necháme 10-15 minút pôsobiť. Potom ju zmyjeme.


Na ovocnú masku potrebujeme 20 g bieleho ílu, 15 g ovocného prášku, 10 g jogurtového práčku (môže byť nahradený sušeným kozím mliekom), 5 g medového prášku (pre aknóznu pleť môže byť nahradený Rhassoulom). Práškovú časť zmiešajte a odložte do dobre uzatvárateľnej nádoby. Pred použitím si vyberte tekutú zložku (teplá voda, teplé mlieko, biely jogurt, aloe vera šťava, ovocná šťava). Hladkú pastu naneste na 10 - 15 minút na čistú pleť, následne opláchnite mäkkou handričkou a vodou.



Zaujala vás táto téma a túžite sa o nej dozvedieť ešte viac?
Pre všetkých poznania chtivých Soaphoristov ponúkame tiež výber ďalších výživných zahraničných zdrojov súvisiacich s obsahom článku:
- Bentonite, kaolin, and selected clay minerals
- Caolinite
- Benefits of kaolin clay for skin
 

Podobné produkty
Zatvoriť
Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa